top of page

"Är Du Redo Än Att Hjälpa
Mig Rädda Världen?"

Jesus i En Kurs I Mirakler Volume IV Use of Terms

EN KURS I MIRAKLER

"KÄRLEK DÖDAR INTE FÖR ATT FRÄLSA"

En Kurs i Mirakler är Gud's Plan for Frälsning. Den kom till oss för dessa tider för att hjälpa oss att upphäva världens villfarelser.
"RIKTIGA MEDLEMMAR AV MITT LAG är AKTIVA arbetare,de Lyssnar, Lär and GÖR"
Jesus i  Urtext-Versionens Introduktion till Mirakler
Detta är den mest exakta versionen av ACIM som finns idag. Den är oredigerad, ocensurerad med kommentarer och förklaringar av Jesus själv.

"...den ENDA versionen av A Course in Miracles som inkluderar Jesu fullständiga "grundsten"-förklaringar av "Andligt öga", vs "Helig Ande", "Kristus-vägledning" vs "Kristus-kontroll, "Själen", "världen", "projektion" vs "utsträckning", "mirakelbönen", Hans "STORA KORSTÅG" och till och med instruktionerna om mänsklig sexualitet, eftersom detta är ett område som mirakelarbetaren måste förstå. "MÅSTE"!!

Dough Thompson i en kurs i mirakel Urtext Edition. Läs mer
här.

INKOMPLETT VERSION


Kenneth Wapnick, FIP-version

Denna version, som är den mest använda, översatt till 27 språk, är redigerad av Helen Schucman och Kenneth Wapnick och har censurerats, ändrats och ibland till och med skrivits om för att göra den mer "utskriftsvänlig", även om den presenteras av Foundation for Inner Peace som "nästan oförändrad". Frågorna som uppstår när man väl gräver i kursens historia, redigeringen och de olika versionerna är ganska många.

Läs mer
här. 

Historien bakom En Kurs i Mirakler

En dag i oktober 1965 hörde Helen Schucman, forskare och klinisk psykolog, en röst säga: ”Detta är en kurs i mirakler; var god och anteckna." Rösten presenterade sig själv som "Jesus".

 

The Scholar’s Toolbox I & II - ACIM Primary Source Documents, Concordances and Audio

Helen Schucman och Bill Thetford

Det finns många andra versioner av Kursen, men COMPLETE SEVEN VOLUME & THE CIRCLE OF ATONEMENT – som innehåller annat material som Helen Schucman också tagit ner från Jesus (GÅVOR FRÅN GUD EXKLUDERAT) – är de mest exakta versionerna.

THE GIFTS OF GOD
var bland det sista materialet som Helena nedtecknade från Jesus på samma sätt som resten av Kursen och Jesus' dikter. Men av någon anledning bestämde sig Kenneth Wapnick och Helen Schucman för att inte ta med något av detta material i kursen, utan publicerade det senare som Helens egen poesi i hennes bok Gifts of God och många av dikterna i Wapnicks bok "Absence from Felicity", båda böckerna publicerade av Wapnicks Foundation For Inner Peace. Wapnick uttryckte själv att Guds gåvor, som både avslutar hela läroplanen och ger ytterligare vägledning, verkligen var en del av kursen.

Nedan, de fem styckena med utdrag ur texten:

1. DRÖMMEN OM RÄDSLA - ".. Bedrar Gud eller gör världen det? Ty det är säkert att en ljuger."

2. DE TVÅ GÅVORNA - "Öppna dina händer och ge mig allt som du har hållit emot din helighet och hållit som förtal över Guds Son. Öva med var och en som du känner igen som vad den är".


"Du behöver bara kalla mitt namn och be mig att ta emot smärtans gåva från villiga händer som skulle läggas i mina, med törnen nedlagda och spikar för länge sedan bortkastade som en efter en av jordens sorgliga gåvor glatt avstås. I mina händer finns allt du vill ha och behöver och hoppades hitta bland de sjaskiga leksakerna på jorden. Jag tar dem alla ifrån dig och de är borta. Och på den plats där de en gång stod, lyser det en port till en annan värld, genom vilken vi träder in i Guds namn."

3. SLUTET PÅ DRÖMMEN - "O Faderns barn som ni glömde, ni har inte satt era avgudar på Hans plats, inte heller fått Honom att ge de gåvor av fruktan som ni gjorde. Låt mig bli Frälsare från illusioner."

4. VÅR GÅVA TILL GUD - "Vi har diskuterat Guds gåvor till dig. Nu måste vi också tala om dem som du kan ge till honom. För det är dessa som gör hans givande, fullständigt, liksom det är hans till dig som gör dig hel. Att ge är glädje och helighet och helande. Här är ditt svar till världen, och även till Guds. Ty här förenar du dig med Honom, och Hans avbild är din blott i detta." (Vår understrykning. Utan tvekan är detta en avgörande passage).

FADERNS KÄRLEK - "Det finns en hemlig plats i var och en där Guds gåvor är lagda och hans till Honom. Det är inte hemligt för Kristi ögon, som ser det klart och oupphörligt. Ändå är den dold för kroppens ögon, och för dem som fortfarande är investerade i världen och bryr sig om de små gåvor den ger, högaktar dem och tror att de är verkliga. Illusionernas gåvor kommer att dölja den hemliga plats där Gud är klar som dagen och Kristus med Honom."

Detta avsnitt, och En kurs i Mirakler som det var tänkt, avslutas med ett budskap från Gud själv.

Varför förneka Guds barn Hans gåvor och ge dem de sista verktygen för att ta examen från Kursen?


Ladda ner alla Jesu dikter och THE GIFTS OF GOD här.        

MED KORSREFERENSER TILL BIBELN

För att få så mycket som möjligt av kursens essens och även ta del av det mest kärleksfulla, sunda och mogna sinne som du till och med kommer att möta i Jesus kommunikation med Helen och Bill, studera:
A COURSE IN MIRACLES URTEXT MANUSCRIPTS COMPLETE SEVEN VOLUME COMBINED EDITION
innehållande:

TEXT, Inklusive diskussioner om sex, homosexualitet, häxeri, magi, besatthet och viktiga kommentarer om offerelementen i den "heliga eukaristin"
ARBETSBOK FÖR STUDENTER
HANDBOK FÖR LÄRARE
ANVÄNDNING AV TERMER
PSYKOTERAPI
BÖNENS SÅNG
GUDS GÅVOR


Download here

Detta är FIP-versionen eller "Kenneth Wapnick-utgåvan", som vissa kallar den, kraftigt redigerad och sanatiserad från MYCKET viktig information samt Jesu vackra personlighet och kvickhet.

Den innehåller inte GUDS GÅVOR
Den innehåller inte heller termen "andligt öga" som Jesus ursprungligen dikterade, utan använder istället "helig ande" och "andlig vision".

FIP-versionen används fortfarande, över hela världen - i alla 27 översättningar, men texten är tät och gör Kursen onödigt svår att bryta sig in i och den är inte alls fylld av den passionerade Jesus som finns i Urtexten.


Det här är några av onlinerecensionerna på EN KURS I MIRAKLER
- URTEXT MANUSCRIPTS COMPLETE SEVEN VOLUME COMBINED EDITION:Den RIKTIGA Kursen i mirakler, oredigerad

Detta är den oredigerade En Kurs i Mirakler, så som den ursprungligen gavs. Den är tryckt som den var avsedd för oss att läsa, utan inblandning av mänskliga egon. Det här är den verkliga affären. Att läsa den här boken kommer att läka ditt sinne och hjärta. Rekommenderas!

Mästerverk
Alldeles utmärkt arbete med att sätta ihop den här boken i sitt nuvarande format. Mycket bekvämare än den blåtäckta kombinerade versionen. Det är min nya favoritversion överlägset!

Utmärkt
Allt finns där med en minimal mängd redigering som görs, mestadels gjord för att korrigera grammatiska fel.


Den mest kompletta källan till ursprungligt EKIM-material.

Den här boken kommer att svara på dina frågor om Kursen
Om du älskar En kurs i mirakler, kommer du att vilja veta vad Jesus verkligen sa till Dr. Helen Schucman, den skriftlärde. Den här boken har allt, komplett med referenser. Du kommer att älska det, precis som jag gjorde. Alla mina frågor besvarades medan jag läste vidare. Det verkade så tydligt. Det fanns inga stycken som saknade mening. Allt det personliga som redigerades bort i den första upplagan finns där för dig att läsa. Denna kompletta utgåva förvånade mig som 30-årig student på kursen. Jag är så glad att jag köpte den. Det fördjupade min förståelse.Det finns inget behov av att omtolka Jesu ord med denna Urtext
Vår studiegrupp läste FIP-versionen i många år men började för 4 år sedan, vi var alla så tacksamma för den Helige Andes vägledning till denna bok.

Vi läste om de första 2-3 kapitlen minst 3 gånger sedan Jesus sade: "Nästa del av denna kurs vilar för mycket på den tidigare delen för att inte KRÄVA att den studeras..." (T3A10). Efter det blev vi alla väldigt djupt berörda varje gång vi läste texten tillsammans. Jesus/Helige Ande/Självet är närvarande bland oss, vi omfamnas i det kärleksfulla ljus som varade efter studiegruppsmötets ajournering.

Vi läser om olika avsnitt om och om igen.
Vi har inget behov av att läsa 3:e eller 4:e hands kommentarer om vad de tror att Jesu budskap är.

Varje gång vi, som individ eller grupp, läser den här boken, tackar vi Doug Thompson för hans ansträngningar att göra den här boken tillgänglig just nu.. Vi tackar också den Helige Ande och Jesus för att han vägleder oss att leva efter denna bok."


Den mest omfattande versionen jag har sett
Den här versionen av kursen är fullspäckad med resurser som inte finns i någon annan utgåva, särskilt inklusive de saknade bitarna, ändrade ord och
Bibliska korsreferenser. För alla seriösa studenter på kursen är denna utgåva a must-have!

Rekommenderar dem och den här boken till alla som är bekanta med FIP-versionen av ACIM men som vill ha det närmaste originalet..inklusive de mer än 40 000 ord som utelämnats av FIP-versionen.


Äntligen är sökandet över!
Jag hade hört talas om och sedan hittat Helen Schucmans urtextmanuskript av EKIM på internet. Inbundna exemplar fanns tillgängliga från Amerika på den tiden, men var väldigt dyra. Under tiden fortsatte jag att läsa versionen av Foundation of Inner Peace, vilket helt obegripligt för mig. Varför? Eftersom över 48 000 ord har redigerats bort från originalmanuskriptet med saknade punkter som är relevanta för idag.

Efter att ha läst kursen i nästan tio år nu, håller jag med om att i början är EKIM inte lätt och det beror på att det omintetgör egot och vårt sätt att tänka i den här världen. Men med tiden blir EKIM lättare och klarhet i sinnet framträder.

De så kallade "personliga delarna" av kursen som inte var avsedda att delas, tyckte jag var mycket insiktsfulla eftersom människor har den typen av egenskaper och beteendemönster. Så jag känner att om man delar med sig av dessa aspekter får man mer förståelse.

Jag tackar Doug Thompson för hans hårda arbete.


VIKTIG
Jag har studerat kursen periodvis i ungefär 16 år och jag började med den vanliga blå boken (jag kan inte hänga med i namnen). Ungefär 14 år senare flyttade jag till den med pärlorna på omslaget när jag fick veta att den hade material borttaget från den mest lästa versionen. Wow, vilken skillnad. Jag kände att den personliga kvaliteten på den gav den så mycket mer liv, som om den hade skrivits för att jag skulle förstå. Jag inser att argumentet (LOL) för den blå versionen är att det personliga materialet inte passade, men det passade verkligen för mig. Hur som helst, jag hade hört talas om Urtext-versionen och jag hade skrivit ut en nedladdningsbar kopia. Det var fascinerande, men det var svårt att läsa med så många lösa sidor så efter att ha studerat pärlversionen i nästan två år köpte jag Doug Thompson Urtext-versionen av A Course in Miracles flera och det har varit det bästa jag har gjort. I cannot recommend it highly enough. I see why some might opt for the other versions, but for me, this is the most complete Course there is.

Låt mig bara tillägga att jag är så tacksam för att Doug Thompson har lagt till så många bibelställen med fotnoter.
Det för verkligen Kursen tillbaka till Jesus och Bibeln Och det skulle ta åratal att göra det han har gjort. Jag har ofta kallat Kursen för 3:e Testamentet och skriftställena påminner mig om varför. Skaffa den!

Mycket omfattande
Jag tror att för de flesta kursdeltagare kan FIP-versionen verka lite för abstrakt ibland. Första gången jag läste UrTexten kände jag att den fyllde i luckorna och besvarade några av de frågor jag höll tillbaka i mitt sinne. Några av de mer abstrakta avsnitten i FIP-versionen blev omedelbart mycket tydliga när man läste dem med det redigerade materialet. Även om det personliga materialet helt togs bort från den här utgåvan finns det fortfarande många guldkorn i den här boken som jag inte förstår har redigerats bort.

Denna utgåva är ganska omfattande. Den har inte bara alla tillägg, utan den har bibliska citat längst ner på varje sida när kursen citerar eller parafraserar bibliska passager. Den har också en tidslinje och ett avsnitt om alla olika versioner av kursen.


Jag tycker att varje seriös student borde läsa den här utgåvan. Även om argumentet är att vi läser en del av det mer personliga materialet när vi läser UrText, tycker jag att Wapnicks bok, "Absence of Felicity" är mycket mer invasiv när det gäller personligt material om Helen och Bill än UrText. Jag tycker inte att argumentet håller i det här ljuset.

Närmare SANNINGEN
TACK för denna fantastiska bok, Doug! Kenneth Wapnick sa en gång att när en bok är klar bör man kassera alla tidigare utkast. Tack och lov att det INTE hände med En Kurs i Mirakler!
Efter att ha läst The Urtext (den fria online-versionen och Mr. Thompsons publicerade verk) kasserade jag alla tidigare utgåvor av kursen (FIP och CIMS) som jag hade studerat i över 30 år.

Jesus om
Bröd & vin

The Rhythm and Reason of Reality
-Iambic pentameter in A Course in Miracles. Download below.
Read more 
here.

Också kärleken vill bereda dig en festmåltid, dukad på ett bord

täckt med en skinande ren duk, i en fridfull trädgård där inget annat ljud än sång och en mjuk, glädjefull viskning någonsin hörs. Detta är en festmåltid som ärar din heliga relation, er heliga relation, och där alla är välkomna som en ärad gäst. Och i ett heligt ögonblick läses bordsbönen av alla tillsammans,

när de stilla förenas framför måltidens bord. Och jag kommer att förena mig med er där, så som jag lovade för länge sedan och fortfarande lovar. För i er nya relation är jag välkommen.
Och där jag är välkommen, där ÄR JAG.

bottom of page