top of page

"Ambassadörerna" från 1533,  av Hans Holberg den yngre

DIPLOMATER

Protestanten och konstnären Holberg visar med målningen Vatikanens ambassadörer året innan Jesuiterna tog form. Ett konstverk fyllt med symboler, för att nämna några:
Den berömda anamorfa dödskallen -  ambassadörer och diplomater är vatikanens hemliga agenter och lönnmördare
Det perifera krucifixet -  Jesus är inte central i den romersk-katolska kyrkan
Astronomiska instrument; kvadrant och strolabium, till beräkningar på en plan, cirkulär jordyta i fyra delar och att mäta  solens och stjärnornas höjd över havet.

The

En upp och nedvänd jordglob centrerad på Rom.
Vetenskaplig skrift av geocentristen Peter Apian bredvid verktyg för plangeometri; passaren och vnkelhaken (som senare kom att bli Frimurarnas symbol).
Bok med Luthers hymner.
luta med trasig sträng.

 

Diplomatisk immunitet:  skydd eller befrielse från en skyldighet eller påföljd som utländska stater eller internationella organisationer och deras tjänstemän åtnjuter från ett värdlands jurisdiktion.

Här berättar svenska Margot WallströmCouncil on Foreign Relations om sin initiering av Feminist Foreign Policy i Sverige för att senare genom de svenska ambassaderna sprida konceptet till alla länder.

... Vissa tror till och med att vi är en del av en hemlig kabal som arbetar mot USA: s bästa... Om det är anklagelsen är jag skyldig, och jag är stolt över det.

― David Rockefeller

AARON RUSSO  (FEB 14 1943 – AUG 24 2007)

Här berättar filmskaparen och aktivisten Aaron Russo hur Rockefeller orkestrerade hela kvinno-frigörelsen för att både kvinnor och män skulle kunna beskattas och att barnen skulle lämnas bort till staten för tidigare indokrinering och splittra kärnfamiljen.

th-4092474680_edited_edited.png
bottom of page